Friday 24 March 2017

Wine tasting - Peregrine, Nowa Zelandia.










Rosé Pinot Noir 2016, 14/20


3 godzinny kontakt ze skórkami.
Nos: truskawki.
Usta: kwaśne, swimming-pool wine.




Peregrine Pinot Noir 2011, 15/20


Kolor: czerwony tawny
Nos: czerwona porzeczka i nic więcej
Usta: bardzo kwaśne. Bardzo padało podczas zbiorów.



Peregrine Pinot Noir 2014, 17/20


Flagowy produkt tej winiarni.
Kolor: bardzo ładny
Nos: pinot noir plus wanilia, zaokrąglony, czereśnie i wanilia.
Usta: dobra kwaskowatość, okrągłe.
Złoty medalista z New Zealand International Wine Show. Winogrona głównie z rejonu Bendigo.






Saddelback Pinto Noir 2014, 14/20


Zapach: wiśnia i warzywa
Usta: wysuszające, długie, ale zbyt duża kwaskowatość
Kolor: ciemniejszy Pinot.


Peregrine Pinot Gris 2015, 15/20


Kolor: złoty wpadający w zielony
Usta: dobra kwaskowatość, smak OK. Długie, morelowe, kwiaty.
Zapach: nie stwierdzono.
Wcześniej próbowane w restauracji w Maroaki.





Saddleback Sauvignon Blanc 2014, 17/20


Zapach: jak region Marlborough, lecz okrąglejszy, lemon grass,
Usta: mocno wytrwane, super. 











No comments:

Post a Comment