Rocznik 2008. Wino wyśmienite. W kieliszku co prawda słabo trzyma się ścianek, ale już kolor zachwyca: jest bardzo ciemny , nieprzezroczysty i mieniący się wszystkimi odcieniami czerwieni. Pierwszy kontakt to silne taniny, które bardzo przyzwoicie "wysuszają" usta. Potem przychodzą owoce: ciemne owoce leśne i morze wanilii. Koniec bardzo długi.
Pite w listopadzie 2010 roku w restauracji w Santana na Azorach do steka.
Kolor ciemna czereśnia/wiśnia. Zrobione z Touriga Nacional, Touriga Franca i Tempranillo ( czyli Tinta Roriz ). Nuty dymne, Czarna figa, dobry balans. Potem drewno i taniny. Krótkie i niestety wodniste.
Lipiec 2011, w restauracji Associação e Santana.
Pite w listopadzie 2010 roku w restauracji w Santana na Azorach do steka.
Kolor ciemna czereśnia/wiśnia. Zrobione z Touriga Nacional, Touriga Franca i Tempranillo ( czyli Tinta Roriz ). Nuty dymne, Czarna figa, dobry balans. Potem drewno i taniny. Krótkie i niestety wodniste.
Lipiec 2011, w restauracji Associação e Santana.
Czerwone Carm Reserva z 2009 roku tym razem. Wino bardzo, bardzo dobre. Kolor ciemny. W nosie czarne owoce, tello szczypiące przyprawy. Piękne taniny, wanilia, dym, wędzonka, wypełniają nos, usta, gardło. Przestrzeń i moc.
Wrzesień 2011, Santana, São Miguel. Do steka. Półtora roku w beczkach. Ach wracam w październiku i zamawiam to znowu.
Wrzesień 2011, Santana, São Miguel. Do steka. Półtora roku w beczkach. Ach wracam w październiku i zamawiam to znowu.
Rocznik 2006 nieco był lepszy, ale 2007 to nadal świetne wino. Kupione w Casa Januario w Porto, pite listopad i grudzień 2010. Cena 9 euro. Wg. Wine Spect. 7 najlepsze wino świata w 2010 roku.
No comments:
Post a Comment