W pierwszej chwili to eksplozja zapachów i smaków. Wino eleganckie, nie za kwaśne, nic nie dominuje. Wanilia potężna, zapach jest też potężny i trójwymiarowy.
Kolor: bardzo ciemne i nieprzeźroczyste.
Przy jedzeniu: troszkę sie kłóci z kwaśnymi serami.
Nos i gardło pachnie drewnem i wędzonką.
Czego brakuje do noty 17 to struktury,
Koniec to przyprawy. Średnio długie.
Coś między 16 i 17, ale ponieważ prawie osobiście uczestniczyliśmy w narodzinach i wejściu tego wina ma rynek wiec chciałoby się dać 17.
PS. można sie dużo nauczyć z tego wina.
Cena ok. 9 euro. Testowane w lipcu 2016 do befsztyku z sosem paprykowym, gdzie wino miało duże trudności. Należy przerywać posiłek chlebem i wtedy jest ok.
Lipiec 2016, środa wieczór, znajomi kelnerzy w Santanie. ( przynoszą mi zawsze jakieś wino wg. swojego uznania i nigdy się nie zawiodłem).
3 x T, więc jest dobrze nad Douro (Touriga National, Tinta Roriz, Touriga Franca).
Kolor: bardzo ciemne i nieprzeźroczyste.
Przy jedzeniu: troszkę sie kłóci z kwaśnymi serami.
Nos i gardło pachnie drewnem i wędzonką.
Czego brakuje do noty 17 to struktury,
Koniec to przyprawy. Średnio długie.
Coś między 16 i 17, ale ponieważ prawie osobiście uczestniczyliśmy w narodzinach i wejściu tego wina ma rynek wiec chciałoby się dać 17.
PS. można sie dużo nauczyć z tego wina.
Cena ok. 9 euro. Testowane w lipcu 2016 do befsztyku z sosem paprykowym, gdzie wino miało duże trudności. Należy przerywać posiłek chlebem i wtedy jest ok.
Lipiec 2016, środa wieczór, znajomi kelnerzy w Santanie. ( przynoszą mi zawsze jakieś wino wg. swojego uznania i nigdy się nie zawiodłem).
3 x T, więc jest dobrze nad Douro (Touriga National, Tinta Roriz, Touriga Franca).
No comments:
Post a Comment