Czerwone Grão Vasco zrobione z   Jaen, Touriga National i Tinto Roriz,    to podobno najlepsze zestawienie winogron dla regionu Dão. Próbowane w   lounge na lotnisku w Porto w listopadzie 2010. Bardzo słabe wino o   bardzo wysokiej kwaskowatości. Na ściankach słabe, nie wspina się ,   bardzo wodniste. Wodniste i mało lepkie w ustach, kolor ciemnobrunatny   trochę rubi, zapach słabo-nieistniejący. W ustach najpierw i za dużo nut   z drewna, dopiero później pojawiają się nuty owocowe, w ustach słabe,   kończy się dość długo, ale nie za przyjemnie. Minimalna ilość   wyczuwalnej wanilii w smaku.       
Producent: Sogrape Vinhos de Portugal, SAPróbowane w lutym 2011 w lounge na lotnisku w Lizbonie. Białe, wodniste, ale długie. Na końcu lekko nieprzyjemnie na języku. Lepkość OK. Nie.
 


 
No comments:
Post a Comment