Tasting 10 NZD od osoby.
Piękne, słoneczne południe marzec 2017. Błękitne niebo, przepiękne widoki na dolinę Gibson.
Piękne, słoneczne południe marzec 2017. Błękitne niebo, przepiękne widoki na dolinę Gibson.
Sauvignon Blanc 2016, 13/20
Nos: kwiatkowe.
Usta: za kwaśne i wodniste.
Usta: za kwaśne i wodniste.
Nos: nie istnieje, lekka cytryna.
Usta: obrzydliwe.
Agnieszka:
Nos: nie pachnie.
Usta: zioła, cytrusy.
Usta: obrzydliwe.
Agnieszka:
Nos: nie pachnie.
Usta: zioła, cytrusy.
Pinos Gris 2015, 14/20
Wg. producenta zapach jak florenckie biscotti.
Nos: pachnie jak wino riesling (wersja nie-petrolowa)!
Usta: lekko lepkie, cytrynowe, nieco dłuższe. W sumie słabe.
Usta: lekko lepkie, cytrynowe, nieco dłuższe. W sumie słabe.
Pinot Blanc 2016, 14/20
Bardzo mala produkcja, tylko 7 producentów w NZ uprawia tą winorośl.
Nos: cytrynki.
Usta: gęste, smak slaby.
Nos: cytrynki.
Usta: gęste, smak slaby.
Rosé 2016, 13/20
Nos: kompot truskawkowy
Usta: kwaśny, nie słodzony kompot truskawkowy.
Usta: kwaśny, nie słodzony kompot truskawkowy.
Kolor: bardzo jasny, rozcieńczony czereśniowy kompot.
Usta: kwaśne jak gryzione czerwone kwaśne owoce.
To typowe NZ Pinot niskiej klasy w swojej najczystszej postaci.
Pinto Noir 2014, 15/20
Śnieg w kwietniu tego roku tuz przed winobraniem.
Nos: czereśnia lekko słodkawa.
Usta: kwaśne, za kwaśne. Ewoluuje w smak kompotu truskawkowego, smak sie pojawia, jednak nadal rozczarowuje.
Usta: kwaśne, za kwaśne. Ewoluuje w smak kompotu truskawkowego, smak sie pojawia, jednak nadal rozczarowuje.
Jedyny miły moment podczas tego próbowania.
Usta: migdały, ciasteczka, ślicznie.
Usta: migdały, ciasteczka, ślicznie.
No comments:
Post a Comment