Próbowałem to wino dzisiaj wieczorem w restauracji SacaRolhas. Odfiltrowane, napowietrzone, odstane.
Niewielki osad.
Ciemne. Alkohol co najmniej 15%.
Kolor kasztanowy, bardzo ciemny.
Zapach: nieziemski - kakao, kawa, tytoń.
Wino się bardzo wolno otwiera. Powoli rzeczy sie dzieją. Świetnie się komponuje z flagowym daniem restauracji stekiem. Minimalnie za mało struktury.
Piękna pianka na powierzchni, wino nienarzucające się, eleganckie.
17 lat w butelce.
State wina trzeba się nauczyć doceniać. Są inne, z charakterem, stonowane, po przejściach. To wino doświadczone. To wino jak starsi ludzie: Nielatwe w obcowaniu, wymagające, ale wewnątrz piękne.
Na zdjęciu z niedawno wydanym Przewodnikiem po Azorach mojego autorstwa.
Niewielki osad.
Ciemne. Alkohol co najmniej 15%.
Kolor kasztanowy, bardzo ciemny.
Zapach: nieziemski - kakao, kawa, tytoń.
Wino się bardzo wolno otwiera. Powoli rzeczy sie dzieją. Świetnie się komponuje z flagowym daniem restauracji stekiem. Minimalnie za mało struktury.
Piękna pianka na powierzchni, wino nienarzucające się, eleganckie.
17 lat w butelce.
State wina trzeba się nauczyć doceniać. Są inne, z charakterem, stonowane, po przejściach. To wino doświadczone. To wino jak starsi ludzie: Nielatwe w obcowaniu, wymagające, ale wewnątrz piękne.
Na zdjęciu z niedawno wydanym Przewodnikiem po Azorach mojego autorstwa.
No comments:
Post a Comment